Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Απλά δεν μπορούσαμε...


Εκτός έδρας νίκη με ανατροπή πέτυχε η Λάτσιο στην έδρα της Βερόνας του Βαγγέλη Μόρα.Η ομάδα της Ρώμης επικράτησε με 2-1 και έφυγε με... ψηλά το κεφάλι από το «Μαρκαντόνιο Μπενεγκότι» για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια!
 Δύο φορές είχε παίξει μακριά από την πρωτεύουσα η Λάτσιο και αμφότερες είχε γνωρίσει τη συντριβή. Ούτε γκολ δεν είχε βάλει (0-9) μέχρι το ταξίδι στην Βερόνα. Η ομάδα του Πιόλι θύμισε κάτι από την περσινή Λάτσιο, έμεινε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες έκανε την ανατροπή, για να επιβληθεί με 2-1 της Ελλάς.
Οι λατσιάλι κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως έκαναν λίγα πράγματα επιθετικά και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 4’, βέβαια, έφτασαν στο γκολ με τον Χεντιλέτι, το οποίο μάλλον λανθασμένα ακυρώθηκε για φάουλ του Τζόρτζεβιτς. Φελίπε Άντερσον (10’) και Μπάστα (40’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για την Λάτσιο, που κόντρα στη ροή βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’. Κακή αμυντική λειτουργία, προβολή του Γκόμες στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χελάντερ πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει με κεφαλιά το 1-0!
Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Το σουτ του Φελίπε Άντερσον πέρασε λίγο άουτ στο 51’, ενώ στο 59’ ο Μόρας έσωσε σχεδόν πάνω στην γραμμή το σουτ του Τζόρτζεβιτς. Τελικά, το γκολ που δικαιούνταν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο 62’. Ο Κεϊτά πέρασε ως αλλαγή στο ματς και στην πρώτη του ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Σάλα. Ο Μπίλια δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 79’ ο εξαιρετικός Μόρας έσωσε ξανά σχεδόν στη γραμμή την Βερόνα, ενώ στο 81’ ο Μαουρίσιο άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά, εκείνοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, όταν στο 86’ κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Μπίλια έστρωσε στον Παρόλο και εκείνος με ωραίο συρτό σουτ έκανε το τελικό 1-2.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ: Ραφαέλ, Πιζάνο, Μόρας, Χελάντερ, Σουπραγέν, Βιβιάνι, Γκρέκο (61' Μπιανκέτι), Χάλφρεντσον (78' Ματουζαλέμ), Σάλα, Γιάνκοβιτς, Γκόμες Τάλεμπ (55' Βσόλεκ).
ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Μπάστα, Μαουρίσιο, Χεντιλέτι, Λούλιτς, Λούκας Μπίγλια, Παρόλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Φελίπε Άντερσον (82' Χουντ), Κίσνα (61' Μάουρι), Τζόρτζεβιτς (61' Μπαλντέ Κεϊτά).
*κόκκινη 81' Μαουρίσιο


1 σχόλιο: